man i rum
Sven-Johan Dahlstrand är sektionschef på Kriminalvården. Här visar han det autentiska rum som står uppställt i Nordstan idag. Foto: Sanna Ekstedt Larsson/SR

Kriminalvården rekryterar personal i Nordstan

Emil Olsen: Mitt hjärta brinner för människor med svåra förutsättningar
3:42 min

Är du sugen på ett jobb inom kriminalvården? Då ska du göra ett besök i Nordstan där myndigheten visar upp sig i hopp om att rekrytera nya medarbetare.

Sven-Johan Dahlstrand är sektionschef vid kriminalvården och en av de som informerar om myndighetens arbete i Nordstan de närmaste fyra dagarna.

– Vi vill informera om kriminalvård. Många vet inte så mycket om myndigheten. Dessutom växer myndigheten och vi behöver mer personal. Förhoppningsvis hittar vi de framtida medarbetarna här, säger han. 

En av de som visade intresse för ett jobb inom Kriminalvården är Emil Olsen.

– Jag har funderat länge på mitt nästa steg i livet. Kriminalvården är ett av få alternativ just nu. Jag är uppväxt i ett lite ruffigare klimat och har sett det gå utför för många i min närhet. Mitt hjärta har alltid brunnit för människor med svåra förutsättningar. Jag tror att jag kan påverka människor i positiv riktning, säger han. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".