Två bilder på två män
Lars Hansson och Jörgen Fogelklou. Foto: Erica Hedin/Sveriges Radio

Partiets tidigare ledare inte med när SD har årsmöte

Lars Hansson: Jag rekommenderar ingen att rösta på SD
1:37 min

Imorgon är det årsmöte för Sverigedemokraterna i Göteborg, men en av partiets huvudpersoner i Göteborg under de senaste tio åren har inte rätt att vara med. Partiets kommunalråd Lars Hansson uteslöts nyligen ur partiet.

– Jag känner inte längre för Sverigedemokraterna, inte så som dom behandlat mig. Jag kommer rekommendera alla vänner och släktingar att rösta på något annat parti än SD Göteborg, säger Lars Hansson. 

Jörgen Fogelklou har arbetat som politisk sekreterare åt Lars Hansson, i stadshuset.

– Om han inte tycker att vi har en bra politik så ska han ju inte rösta på oss. Då var det ju rätt beslut att utesluta honom, säger han. 


Enligt Lars Hansson har Jörgen Fogelklou gått bakom ryggen på honom och kritiken i 16 punkter som låg till grund för uteslutningen anser han vara orättvis och fabricerad.

– Han vill åt min position, nu har han lyckats få mig utesluten. Kanske han når min position men jag är inte så säker på det. Det som hänt retar många, säger Lars Hansson. 

Jörgen Fogelklou är full av tillförsikt inför årsmötet, han hoppas fortsätta som ordförande och bli partiets förstanamn i fullmäktige.

– Jag hoppas få förnyat förtroende. Nu är det full fart framåt, så jag ser bara positivt på detta,  säger han. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".