Larm om skottlossning igår kväll, två personer har lämnats vid sjukhus - polisen kopplar ihop händelsena.
Larm om skottlossning igår kväll, två personer har lämnats vid sjukhus - polisen kopplar ihop händelsena. Foto: Johan Nilsson/TT, Leif R Jansson/TT

Rapporterad skottlossning i Linnéstan

Tommy Nyman, polisen: Man har hört skottlossning.
1:18 min

Ungefär samtidigt som polisen fick flera larmsamtal om skottlossning i Linnéstan igår kväll, så släpptes två personer med skottskador av vid ett sjukhus i Göteborg.

Polisen kopplar ihop händelserna, och de skadade uppges inte ha livshotande skador men vårdas på sjukhus. Polisen har i nuläget ingen misstänkt.

– Vi sätter händelserna i samband. Vi spärrade av området och har gjort en undersökning, vi hävde senare under natten avspärrningen, säger polisens presstalesman Tommy Nyman.

Är de som fördes till sjukhus kända av polisen sedan tidigare?

– Inte sådär, nej, säger han.

Vad händer under dagen?

Vi kommer att se när vi kan få prata med de två skadade personerna. Sedan hör vi vittnen om hur de två kom till sjukhuset. Och även på brottsplatsen, försöker vi höra vittnen som kan leda oss framåt i utredningen, säger Tommy Nyman.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".