Salt bad i centrala stan startar idag

1:09 min

Badet i Jubileumsparken växer vidare. Först bassäng och bastu och från idag finns kall saltvattenpool att doppa sig i efter bastun.

Det är havsvatten i poolen som ständigt cirkulerar, inom en timme är det utbytt. Därför behövs ingen extra rening enligt Anna Tidefelt som koordinerar projekt inom Jubileumsparken på Älvstranden AB.

- Vi har verkligen havet inne i Frihamnen, säger Anna Tidefelt.

Ia Kjellsdotter som arbetar för Passalen, den idéella förening som driver badet i Jubileumsparken, berättar att poolen varit efterlängtad sen bastun startade.

- Vi prövar oss fram i samarbete med dom som kommer hit. Ibland vill människor att något ska vara färdigt och sen kommer de och klagar på det, säger Ia Kjellsdotter, men här testar vi nya idéer tillsammans med besökarna.

Och redan första dagen saltpoolen användes kunde hon snabbt konstatera att det behövs ett ställe där man kan hänga handduken under tiden man är i poolen. 

Marcus Olsson som är van vinterbadare var tidigt i denna premiärdag. Han prisar vinterbadandet:

- Det är som att allt går igång och man får kontakt med sig själv!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista