Pojke hotade flicka med pistol - släpptes på fri fot

0:49 min

En 14-årig pojke ska ha hotat en jämngammal flicka med skarpladdat vapen men omhändertogs inte av socialtjänsten. Nu kritiserar polisen beslutet.

Det var i torsdags som den 14-åriga pojken ska ha gått hem till flickan och hotat henne med vapnet. Polisen som senare gjorde en husrannsakan hemma hos pojken hittade ett skarpladdat vapen och en stor mängd ammunition, uppger polisen för P4 Göteborg. Något som Aftonbladet var först med att rapportera. 

Pojken greps misstänkt för grovt vapenbrott och olaga hot. När ärendet lämnades över till socialtjänsten vidtogs inga åtgärder och pojken försattes på fri fot. Flera poliser är kritiska till socialtjänstens agerande. En av dem är Göteborgspolisen Anders Klingberg som arbetat med ungdomsbrottslighet i över tjugo år.

– Socialtjänsten borde ha gått in med ett tvångsomhändertagande, säger han till P4 Göteborg. 

Nu ska socialtjänsten se över beslutet, säger Carina Falkewall, sektorchef inom socialtjänsten i Västra Göteborg.

– Ärendet har kommit in till oss i dag och då går vi alltid in och gör en ny bedömning. Det är mycket möjligt att det blir en annan bedömning än tidigare, säger hon. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista