Jahja Zeqiraj odförande i Sdn Västra Hisingen hoppas på bra resultat av elevbussning till Torslanda. Foto: Josipa Kesic/Sveriges radio
1 av 2
Jahja Zeqiraj lämnar Socialdemokraterna för Demokraterna. Foto: Josipa Kesic/Sveriges Radio
Fem personer väntar i en korridor.
2 av 2
Martin Wannholt, Andreas Sjöö, Lisa Nylen, Joakim Karlsson, Jahja Zeqiraj inför presskonferensen. Foto: Erica Hedin/Sveriges Radio
GÖTEBORG

Missnöjd S-topp går till Demokraterna

2:17 min

Socialdemokraten Jahja Zeqiraj lämna sitt parti för att istället gå med i Demokraterna.

Kommunalrådet Martin Wannholt kallade idag till en presskonferens för att tillkännage att två tunga Göteborgspolitiker lämnar sina partier för att istället gå med i Demokraterna. 

Jahja Zeqiraj, tidigare S och ordförande i Fastighetsnämnden och SDN-ordförande Västra Hisingen tillkännager att han lämnar socialdemokraterna för att istället gå med i Demokraterna.   

– Jag tror inte längre att Socialdemokraterna är det stadenbärande partiet som kan hantera de utmaningar som vi har i Göteborg, säger han.

Kommunstyrelsens ordförande Ann-Sofie Hermansson som fick beskedet på morgon berättar att det inte var oväntat utan en följd av att Socialdemokraterna inte har Jahja Zeqiraj bland kandidaterna till höstens val. 

– Han hade inte socialdemokratins förtroende och står inte på några listor, säger hon. 

Även Henrik Munck, tidigare MP, 1:e vice ordförande i Trafiknämnden och SDN-ordförande Västra Göteborg går över till Demokraterna.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista