Två bilder, en på blommor och ljus och en på en man
Ari Amin Foto: Sanna Larsson/Ekstedt - Josipa Kesic/Sveriges Radio

Lövgärdesmordet fortfarande olöst

1:40 min

Snart är det ett år sedan mordet på Alan Amin, en lärarvikarie som sköts i Lövgärdet centrum, mitt framför ögonen på många skolbarn.

Jag tänker väldigt mycket på varför det skulle hända just en sådan person.

Ännu är ingen gripen för skjutningen och polisen har ingen misstänkt. För Alans familj har det här året varit fyllt av sorg och för hans bror Ari är saknaden stor.

– Man tror fortfarande inte att det är sant. Man tänker väldigt mycket på varför det skulle hända just en sådan person, säger Ari.

Den torsdagsmorgonen 11 maj förra året vaknade Ari till nyheten om att hans bror hade blivit skjuten. Hans bror var skötsam, hade ett stort idrottsintresse och hade precis börjat jobba som lärare på Lövgärdesskolan.

– Han ville bli gymnasielärare och brann för ungdomsarbete, säger hans bror Ari. 

Aris 27-årige bror Alan sköts till döds av två maskerade män och många elever som var på väg till skolan blev vittne till händelsen. Trots många vittnen så har polisen inte kunnat gripa någon för dådet, något som Ari har funderat mycket på.

– Jag tror inte att polisen inte gör sitt jobb men samtidigt det hände mitt på ljusa dan, det var väldigt mycket folk ute. Det är bara att vänta på att utredningen ska bli färdig så man kan läsa alla rapporter och om det hela har skötts på rätt sätt, det lär man få reda på säger Ari.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista