Gösta Hallin intervjuas av Peo Wenander
1 av 3
Brandmästare Gösta Hallin i Alingsås tycker att politikerna borde förbättra företagsklimatet i Alingsås. Foto: Emilie Lindholm/Sveriges Radio
Peo Wenander och Emilie Lindholm
2 av 3
Peo Wenander och Emilie Lindholm besöker Alingsås för att prata om viktiga valfrågor. Foto: Karin Forsmark/Sveriges Radio
En illustrerad bil på en karta. Till höger bild från torg i Alingsås.
3 av 3
Sista stoppet på P4 Göteborgs valturné är Alingsås. Foto: Isabella Westberg/Sveriges Radio och Alingsås kommun
#minkommun

Gösta Hallin: Tufft för småföretagen i Alingsås

2:10 min

Alingsås kommun har rasat på rankingen över svenska kommuner med bäst näringslivsklimat. Det krävs politiskt samarbete för att vända trenden menar Alingsåsbon Gösta Hallin.

Från att ha varit en av de mest framgångsrika kommunerna vad gäller företagsklimat har Alingsås halkat ner till plats 200 av landets 290 kommuner.

Gösta Hallin säger att han träffar många småföretagare som klagar på att kommunen upphandlar tjänster billigare med Göteborgsföretag medan företag från Alingsås blir utan jobb. Gösta Hallin efterlyser att kommunens politiker ser över hur de kan förbättra för småföretagen i Alingsås.

– De måste sätta fart nu. De kan inte jobba var för sig politikerna, utan de måste jobba stenhårt för det här, säger Brandmästare Gösta Hallin. 

Vad är viktigt för dig? Hör av dig!

P4 Göteborg besöker alla kommuner i sändningsområdet, för att lyssna på synpunkter och få reda på vilka frågor som engagerar. Vi låter makthavare mötas i mini-debatter och svara på frågor från väljare.

Välkommen på Debatt i Kulturhuset 19/6 kl. 15.00. 

Du kan även tipsa anonymt till Radioleaks - läs mer här!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista