ALE

Räddningstjänsten: Branden under kontroll

1:27 min

Nu är branden under kontroll men fortfarande är Räddningstjänsten på plats för att bekämpa skogsbranden utanför  Skepplanda i Ale.

Räddningstjänsten larmades till en skogsbrand vid Skepplanda under tisdagen. Man skickade dit tio fordon och runt 25 brandmän och fick även hjälp av brandflyget under kvällen.

Larmet kom in vid 16-tiden och enligt preliminära uppgifter ska det röra sig om ett område på runt 40 000 kvadratmeter.

Det ska vara kraftig rökutveckling på platsen och rök har spridit sig en bra bit i området under eftermiddagen. Men det ska inte finnas bostäder eller andra fastigheter i närheten av branden.

Under onsdagen kommer helikopter finnas på plats för att vattenbomba området och två enheter från Räddningstjänsten är på plats under morgonen. Området är otillgängligt och det har varit svårt att ta sig dit, det är en av orsakerna till att elden har tagit lång tid att släcka.

Uppdaterad text: Branden tog fart igen under onsdagsmorgonen och räddningstjänsten beräknar nu att släckningsarbetet kommer pågå minst två dygn till. 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista