Foto: Roger Lundsten/Scanpix.
Foto: Roger Lundsten/Scanpix.

Försäkringsbolag rädda att göra hembesök i Bergsjön

1:58 min

Monika Blazic skulle få hembesök av Trygg Hansa för att prata försäkring. De ändrade sig när hon sa att hon bodde i Bergsjön.

Monika Blazic pratade med en försäkringsrådgivare och han sa till henne att de inte gör hembesök i flera områden i Göteborg eftersom det är för farligt.

– När jag hade sagt var jag bodde då sa han till mig att han inte kan komma för att den delen är röda zonen, det kändes jobbigt och förnedrande säger Monika Blazic

På Trygg Hansa beklagar de det inträffade och förklarar att det är en enskild medarbetare som har gett kunden den informationen. Samtidigt så menar de att deras medarbetade hade utsatts för olika saker när de har varit ute i vissa områden.

– Det har varit olika incidenter där våra försäkringsrådgivare har varit utsatta för hot av olika i bland annat Bergsjön, säger Hanna Axelsson som är kommunikationschef på Trygg Hansa.

HÖR MER: Så säger boende i Biskopsgården själva.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".