Ingen skadad vid brand på Englandsfärjan

Passagerarna om bord på DFDS-färjan Princess of Scandinavia, som drabbades av brand ombord sent på fredagkvällen, anländer till Göteborg sent lördagkväll. Ingen av de drygt 880 passagerarna skades fysiskt vid branden, men några chockades av händelserna. 428 av passagerarna är svenskar.
Det var vid 22.30-tiden som det började brinna ombord på Princess of Scandinavia, dels i maskinrummet och dels i en skorsten. Några timmar senare var bränderna helt släckta. Under en tid drev färjan med avstängda motorer och utan elström, men den evakuering som den brittiska sjöräddningen förberedde behövde aldrig genomföras. Enligt den ordinarie tidtabellen skulle färjan ha kommit till Göteborg 17.30 på lördagkvällen, men då färjan går med endast en motor väntas den nå Kristiansand i Norge sent på lördageftermiddagen. Därifrån erbjuds de bilpassagerare som ska vidare till Göteborg att erbjudas plats ombord på en anna färja till Strömstad. Andra passagerare får troligen välja mellan buss till Göteborg, eller att följa med Strömstadfärjan.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista