Flera skottlossningar har inträffat utanför Bahram Jafaris butik. För att kunna kalla på polis snabbt bär han bland annat ett personlarm runt halsen.
Flera skottlossningar har inträffat utanför Bahram Jafaris butik. För att kunna kalla på polis snabbt bär han bland annat ett personlarm runt halsen. Foto: P4 Göteborg, Johan Nilsson/TT
BISKOPSGÅRDEN

Butiksägare drabbad av skotten i Biskopsgården: Det är hemskt

3:51 min

På onsdagskvällen sköts det på öppen gata vid ett bostadsområde och utanför Bahram Jafaris livsmedelsbutik i Biskopsgården.

Bahram Jafari driver en butik i Biskopsgården och var på jobbet när kunder kom springandes och sa att det var skottlossning.

– Jag hörde inte skotten men jag såg ungdomar springa och var stressade. En på moped och en med bil, det var katastrof faktiskt. 

Ingen blev skadad vid gårdagens skottlossning där två svartklädda personer ska ha kört på en moped i ett bostadsområde i Biskopsgården och sedan avlossat flera skott mot ungdomar som befann sig på gatan. 

– Polisen kom inom fem minuter och spärrade av hela området, säger Bahram Jafari och berättar att det är tredje gången han är med om att det skjuts utanför hans butik. 

– För några år sedan sköt de ihjäl två personer med automatvapen på denna sidan. Det är hemskt, säger han. 

Bahram Jafari berättar även att han blivit knivskuren i handen vid ett rån.

– Men jag måste fortsätta jobba, om jag säljer butiken förlorar jag massor av pengar. Vad ska jag göra...

Efter onsdagens skjutning har polisen inlett en förundersökning om försök till mord. Ännu är ingen gripen. 

Hör mer om läget i Biskopsgården och hela intervjun med butiksägaren i ljudklippet ovan!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".