Bild på Tomas Ledin, Malin Åkerman, Jonas Karlsson och Joakim Nilsson med Thorskogs slott i bakgrunden.
Bild på Tomas Ledin, Malin Åkerman, Jonas Karlsson och P4 Västs reporter Joakim Nilsson. Foto: Sveriges Radio

Tomas Ledins sånger blir film med Hollywoodskådis

3:29 min

Just nu pågår filminspelningen , av musikalkomedin "En del av mitt hjärta" som bygger på Tomas Ledins sånger och musik. Inspelningsplatsen är Thorskogs slott och i skådespelarensemblen ingår Jonas Karlsson och Hollywoodskådisen, Malin Åkerman.

Det här kan vara den första filmen i sitt slag säger Jonas Karlsson. I alla fall i modern tid fyller Malin Åkerman i med.

Hur kommer ni att tolka musiken i ert skådespel?

– Många av låtarna faller sig rätt naturligt, många av fraserna är så välbekanta att folk vet vad som ska komma. Det går ju att leka lite med, säger Jonas Karlsson.

– Tomas berättar en bra story i varje sång, det finns en story där som man kan berätta och spela med, säger Malin Åkerman.

Tomas Ledin tycker att det är stort att hans musik filmatiseras.

– Jag har skrivit låtar i 40 år, att en del av sångerna skulle hamna i ett sånt här sammanhang det har jag ju inte förväntat mig. Det är som julafton varje dag, berättar Tomas Ledin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".