Häcken
Foto: Adam Ihse/TT

Häckens lekstuga – körde över Djurgården

2:47 min

Häcken hade stor uppvisning hemma på Hisingen när man körde över Djurgården 5-0.

Häcken såg omgående farligt ut i matchinledningen men ett tag såg det ut som att gästerna skulle klara sig till halvtid med 0-0. 

I den 40:e minuten föll dock bollen Häckens väg i Djurgårdens straffområde och till slut kunde Elohor Ekpolo frispela Nasiru Mohammed framför mål och med snabbt avslut var 1-0 ett faktum.

Ännu tyngre för Djurgården precis före halvtid när Alexander Jeremejeff gick omkull i gästernas straffområde i duell med Erik Johansson. Domaren blåste för straff – till Djurgårdens stora ilska. Men Paulinho placerade in 2-0 och uppförsbacken var brant inför andra halvlek. 

Och inte blev det bättre efter halvtid. I den 50:e minuten frispelades Paulinho av Daleho Irandust och brassen rullade in sitt andra mål för dagen.

Nasiru Mohammed ville inte vara sämre och efter ett dråpligt försök till rensning i gästernas backlinje kunde Häcken-anfallaren sno bollen och pricka in 4-0. 

Johan Hammar fullbordade kölhalningen när han nickade in slutresultatet 5-0.

– Serien har vänt nu och hösten ska bli vår halva. Jag tycker att det ser fantastiskt bra ut, vi skapar hur mycket chanser som helst. Det här kan bli riktigt bra, säger Alexander Jeremejeff til Sveriges Radio. 


Häcken Djurgården 5 0 (2–0)

1–0 Nasiru Mohammed (40), 2–0 Paulo De Oliviera (43), 3–0 Paulo De Oliviera (51), 4–0 Nasiru Mohammed (64), 5–0 Johan Hammar (73).
Varningar, Häcken: Elohor Ekpolo.
Varningar, Djurgården: Kevin Walker, Jesper Karlström.
Publik: 3 384.
Domare: Andreas Ekberg, Lund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista