10 års fängelse för mord på pojkvän

En 21-årig kvinna dömdes idag av Göteborgs tingsrätt till fängelse i tio år för mord och grovt bedrägeri. Kvinnan var åtalad för att ha gett sin 22-årige pojkvän en drink med vodka och en dödlig dos GHB i november förra året.Först trodde man att det handlade om ett naturligt dödsfall. Men rättsläkarna fann en stor mängd GHB i mannens kropp.

Tingsrätten finner att det inte finns någon annan rimlig förklaring till mannens död än att det är den 21-åriga kvinnan som med avsikt att döda serverat honom en dödlig dos av butandiol. Rätten menar att alla andra hypoteser om tänkbara orsaker till mannens död kan lämnas utan avseende. Förutom kvinnan döms en 25-årig man till två års fängelse för underlåtenhet att avslöja mord och för grovt bedrägeri. En 21-årig man som också var åtalad för underlåtenhet att avslöja mord frias av tingsrätten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".