split snus tillslag
Foto: Dan Hansson, Janerik Henriksson / TT
GÖTEBORG

Olaglig snusfabrik avslöjad - tre anhållna

1:29 min

Tre personer har anhållits efter ett stort tillslag mot olaglig snustillverkning i Göteborg.

– Vi misstänker att verksamheten har omsatt mångmiljonbelopp i uteblivna skatteintäkter, säger åklagare Daniel Larson i ett pressmeddelande.

Ekobrottsmyndigheten uppmanar konsumenterna att vara på sin vakt.

– Den här typen av brottslighet bedrivs ofta i syfte att finansiera annan, grövre brottslighet. Den som köper snus ska nog tänka till när det erbjuds en stock snus för 100-150 kronor, säger åklagare Daniel Larson.

Det var under tisdagen som Ekobrottsmyndigheten gjorde ett stort tillslag mot illegal snustillverkning i Göteborg. Tre personer har anhållits för grova skattebrott, samtliga nekar till brott.

Åklagaren Daniel Larson säger till Ekot att snustillverkningen har skett i ett industriområde i Göteborg.

– Huvuddelen av den här utredningen rör en mindre snusfabrik, som vi tror har haft tillverkning sedan i vintras. Så det handlar om några månader upp till ett år.

Ekobrottsmyndigheten misstänker att verksamheten omsatt mångmiljonbelopp i uteblivna skatteintäkter. Myndigheten tror i nuläget att snustillverkaren har anmält en liten del av tillverkningen till Skatteverket, men att den största delen av produktionen skett svart.

– Dessutom misstänker vi att de flesta arbetarna i fabriken har avlönats svart, säger Daniel Larson, kammaråklagare vid Ekobrottsmyndigheten i Göteborg i ett pressmeddelande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".