Ny röd-blå majoritet på Orust vill sänka skatten

0:57 min

Socialdemokraterna, Moderaterna, Folkviljan på Orust och Liberalerna bildar ny majoritet på Orust. De Röd-Blå som har 22 av 41 mandat tillsammans lovar skattesänkning med 25 öre från nästa år.

– Vi har börjat med att i budgeten lägga in 25 öre per år i tre år. Det är inte tagit beslut i kommunfullmäktige ännu, men det är vårt förslag, säger Moderaternas Anders Arnell. 

Att bilda en blocköverskridande samarbetet är i huvudsak en samsyn kring ekonomiska frågor och hur den politiska ledningen och styrningen av kommunen ska ske. 

- Vi vill fortsätta att utveckla vårt Orust för allas bästa med en sund ekonomi, bra service och en öppenhet med en ansvarsfull politik, säger Catharina Bråkenhielm, gruppledare Socialdemokraterna, i ett pressmeddelande.

Den nya majoriteten med fyra partier tar över efter en mandatperiod där sex partier, Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, Miljöpartiet, Centern, Folkviljan på Orust och Orustpartiet, bildade en bred majoritet.  

LÄS MER: Debatt om kommunens underskott 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista