Gruppbild.
1 av 2
Regissören Andrea Östlund(längst till höger) filmar nu säsong tre av "Vår tid är nu" . I serien medverkar Adam Lundgren, Anna Zackrisson, Josefin Neldén, Hedda Stiernstedt, Charlie Gustafsson, Simone Coppo, och Mattias Nordkvist. Foto: Jessica Gow/TT
Regissören Andrea Östlund.
2 av 2
Regissören Andrea Östlund. Foto: Peo Wenander/ Sveriges Radio

Andrea Östlund: Fantastiskt att jobba med "Vår tid är nu"

3:01 min

Regissören Andrea Östlund som nu jobbar med med tredje säsongen av "Vår tid är nu" gläds åt seriens framgångar.

Andrea Östlund är regissör, manusförfattare och Universitetslektor vid Akademin Valand i Göteborg.
Hon är just nu aktuell som en av regissörerna till SVT:s populära serie "Vår tid är nu", och har också regisserat "30 grader i februari".

Varför har det blivit så stort med TV-serier? 

– I teveserier kan man ägna sig mer åt karaktärsutveckling än i långfilmer. Vi gillar att lära känna de här karaktärerna och umgås med dem. På flera säsonger blir det mycket tid tillsammans med karaktärerna.

Just nu jobbar Andrea Östlund med seriens tredje säsong och har en del tankar kring varför serien är så populär.

– Jag tror att folk generellt är trötta på crime. Här är det i stället ett drama som har klass, kärlek, romantik och svek, alla de här klassiska ingredienserna. Sen är det också ett fint folkbildningsprojekt, man lär sig en hel del om Sveriges historia, på ett lågmält, humoristiskt och kärleksfullt sätt.

FACEBOOK: Vad ser du för TV-serie i höst?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista