Stortorget i Falkenberg.
1 av 2
Stortorget i Falkenberg på fredagskvällen. Foto: Thobias Ericsson/Sveriges Radio.
SUPERETTAN FALKENBERG-GAIS
2 av 2
Mötet i superettan mellan Falkenbergs FF och GAIS inleddes med en tyst minut. Foto: Thomas Johansson/TT

Många vill hedra 12-åringen

1:52 min

I flera städer runt om i landet kommer man att hålla en tyst minut för Dante under lördagskvällen. Så även i Göteborg, på Gustaf Adolfs torg.

En död person hittades i Falkenberg på fredagen. Polisen tror att det är Dante - den tolvårige pojke som varit försvunnen i tre dygn.

– Det är med stor säkerhet den pojken vi hittat, men identifieringen måste ju gå "by the book" innan man kan säga till hundra procent att det är han, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson till P4 Halland vid 10-tiden på lördagen.

Tusentals människor har engagerat sig i sökandet efter pojken. Många samlades på Stortorget på fredagskvällen och lördagen för att tända ljus för honom.

– Det är en massa ljus, blommor och en fin stämning, säger Emilia som stod vid platsen en lång stund på lördagsmorgonen.

Hur kommer det sig att du stannar upp här?

– Detta är det enda man har tänkt på de senaste dagarna så det är klart att jag vill gå hit och hedra på det sättet jag kan göra, säger hon.

Tragedin gör att Falkenbergs FF, av respekt för vad som hänt, ställer in det firande som förberetts i centrum efter återkomsten till Allsvenskan. Dessutom spelar laget med svarta sorgeband när de under lördagen möter Gais.

Först på måndag kommer kroppen identifieras och först då kan polisen med säkerhet säga om det är den försvunne 12-årige pojken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".