Man misstänktes kört ihjäl treåring – friades i tingsrätten

1:14 min

Den man som misstänktes ha kört ihjäl en treåring i Partille tidigare i år, friades av tingsrätten under tisdagen. En enig tingsrätt menade att föraren inte vart oaktsam vid olyckan.

Domen rörde ett mål med rubriceringen vållande till annans död. Allt baserat på en händelse som ägde rum i januari i år. Då en man, körandes en lätt lastbil, körde på en treårig flicka i Partille.

Mannen hade utfört ett arbete i området och parkerat på en gångbana.

Åklagaren som väckte åtal menade att föraren vart oaktsam, dels när han körde för fort på gångbanan och sedan när han i fordonet inte kollat sig runt ordentligt.

Domstolen var av en annan åsikt. De menade att det inte gick att visa att föraren körde för fort vid tillfället. Det gick inte heller att bevisa att han ska vart oaktsam på annat vis. I ett pressmeddelande säger rådmannen Anna Hannell hur domstolen resonerat.

– Flickan lekte vid sidan av en gångbana när fordonet passerade. Plötsligt är hon under bilen. Ingen har sett hur det gick till när flickan förflyttade sig från sidan av gångbanan till dess hon hamnade under bilen, menar Hanell.

På grund av frikännandet ska mannen inte heller betala skadestånd till flickans närstående.