Två kvinnor i Brunnsparken.
Nina Miskovsky (M) och Marina Johansson (S) Foto: Lasse Nilsson/Sveriges Radio

Politiker vill ha fler trygga miljöer för att stävja droghandeln

3:23 min

Att det säljs droger allt mer öppet berättade P4 Göteborg om under onsdagen. Ansvariga politiker ser allvarligt på utvecklingen.

Den öppna narkotikahandeln sker enligt polisen allt mer ostört i Brunnsparken och på andra platser i centrum. Poliser vittnar om att till och med de blir tillfrågade om de vill köpa droger i Brunnsparken. 

– Vi behöver lysa upp utsatta platser i centrum, ha fler trygghetskameror, fler åtgärder mot den organiserade brottsligheten, säger Nina Miskovsky, (M) tillträdande kommunalråd med ansvar för sociala frågor i Göteborg.

– I alliansbudgeten finns mindre pengar till sociala resursnämnden som jobbar mycket med de här frågorna. Jag är orolig för att man inte kommer fortsätta med de goda samarbeten som vi har med civilsamhället, säger Marina Johansson, (S), kommunalråd med ansvar för sociala frågor.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista