Poliser står på gata i centrala Göteborg.
1 av 3
Polisens nationella bombskydd och tekniker har varit på plats under fredagsmorgonen. Foto: Lasse Nilsson / Sveriges Radio
Byggarbetare står vid polisavspärrning.
2 av 3
Jesper Falk skulle precis börja jobba i en byggställning i närheten när han hörde en smäll. Foto: Lasse Nilsson / Sveriges Radio
Brandbil och personal från räddningstjänsten står på gata i Göteborg.
3 av 3
Förutom polis och nationella bombskyddet kallades även räddningstjänsten till krogen efter explosionen. Foto: Lasse Nilsson / Sveriges Radio

Vittne: Jag hörde en jävla smäll

3:03 min

En explosion inträffade på krogen Flying Scotsman i centrala Göteborg under fredagsmorgonen. Polisen har säkrat spår av en misstänkt handgranat.

Det var vid halv åtta-tiden under fredagsmorgonen som det exploderade inne på krogen.

– Jag hörde en jävla smäll. Trodde först det var byggställningen men sedan såg vi sedan att det var en restaurang här som de blåst dörren på, säger byggarbetaren Sebastian Börjesson som befann sig i närheten.

Även Jesper Falk jobbade när det small.

– Hörde glas som gick sönder och sedan en smäll. Jag trodde det bara var en vanlig fotbollsbanger eller något. Men nu fick man höra att det kanske var en handgranat, säger han.

Polisens nationella bombskydd kallades till platsen och ett 20-tal personer evakuerades till en början, men som senare under förmiddagen fått återvända till fastigheterna omkring krogen.

Tekniker har arbetat under förmiddagen med att säkra spår och man har säkrat vad man misstänker är rester av en handgranat på platsen.

Enligt uppgifter till polisen har två yngre mörkklädda, maskerade personer synts springa från platsen över Avenyn mot Heden.

– Det finns en hel del övervakningskameror här i city och dem ska vi också titta på, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region väst.

Det finns inga uppgifter om personskador.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista