Biskopsgården får inte ner socialbidragskostnaderna

Kostnaderna för socialbidrag fortsätter att öka i Biskopsgården, trots att stadsdelen är en av flera som aktivt arbetar med att sänka dem.

I maj startade Biskopsgården verksamheten Äpplet, som Västekot berättat om tidigare. Den går ut på att om socialbidragstagaren kan, men inte vill  börja på en arbetspraktik som de anvisas till, blir de av med socialbidraget. Men trots alla åtgärder fortsätter kostnaderna att öka.

Stadsdelsnämndens mål var att minska arbetslösheten och socialbidragen i Biskopsgården. Men en jämförelse januari till augusti förra året med samma period i år, visar att socialbidragen i stället ökat med en procent.

I Biskopsgården startade verksamheten Äpplet i maj, för att försöka minska kostnaderna. Genom att ställa större krav på socialbidragstagare och hjälpa dem med CV och praktik, skulle de lättare komma ut på arbetsmarknaden. Socialdemokrat och ordförande i stadsdelsnämnden, Gunilla Dörner Buskas, säger att det gått för kort tid för att se resultat än, och förklarar hur stadsdelsnämnden ska fortsätta arbeta för att förändra situationen för socialbidragstagare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".