MELLANDAGSREA.

Så fyndar du bäst under rean

2:13 min

Trots konkurrens från andra reor står sig mellandagsrean fortsatt stark. Men som konsument finns det saker att tänka på för att verkligen göra fynd.

Reor har blivit allt vanligare. I november finns till exempel kampanjtillfällen som Black Friday och Cyber Monday. Flera handlare har märkt att de kampanjtillfällena tar försäljning från mellandagsrean, enligt nya siffror från Svensk Handel. 

– Ungefär 40 procent av handlarna anser att andra reatillfällen som till exempel Black Friday tar försäljning från mellandagsrean. Men rent generellt står sig mellandagsrean hyfsat stark, säger Johan Davidson, chefsekonom på Svensk Handel. 

När handlare rangordnar alla viktiga försäljningstillfällen under året kommer mellandagsrean på delad sjätteplats. Det som shoppas mest under mellandagsrean är teknik och elektronik men också kläder och saker till hemmet.

Men som konsument finns det saker att tänka på för att verkligen göra fynd. Louise Ek är konsumentrådgivare på Konsument Göteborg och delar med sig av sina bästa tips.

  • Låt inte rean skapa behov - använd den för ditt eget behov.
  • Titta på det faktiskt priset. Tänk på vad du kommer köpa varan för och försök släppa det uppgivna ordinarie priset.
  • Jämför priset hos olika aktörer.