En bild på en soffa och en bild på en reaskylt
ARKIVBILD Foto: Claudio Bresciani/TT-Hasse Holmberg/TT
KONSUMENT

Mirja snuvades på soff-klipp

3:16 min

Mirjas soffa var sänkt med tiotusen kronor. Från 25 000 till 15 000 kronor. Men då hon fick hem soffan visade det sig att det ordinarie priset bara var 19 000.

Rea-klippet var inte så bra som det först såg ut. 

Mirja hade köpt en soffa till ett tillfälligt rea-pris i en affär i Göteborg. Priset var 15 000 kronor och den uppgavs ha ett ordinarie pris på 25 000 kronor. Mirja tyckte att affären var ett klipp. 

När hon fått hem soffan tittade hon på affärens hemsida. Då var rean avslutad, men soffans ordinarie pris uppgavs bara vara 19 000 kr. Hon kontaktade butiken och frågade vad som hänt, och fick till svar att det blivit någon form av tekniskt fel under kampanjen som gjort att soffans ordinarie pris blev högre än vad det egentligen var. 

Mirja kände sig lurad och ville att butiken skulle ersätta henne med 6000 kr så att hon fick samma kronor i rabatt i förhållande till ordinarie pris. Det gick butiken inte med på och hon kontaktade Konsument Göteborg.  

Hör konsumentrådgivare Louise Ek svara på vad som gäller i den här situationen. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista