Eddie Svensson.
1 av 2
Eddie Svensson, 31, mördades i Högsbo i mars 2018. Foto: Privat bild.
I mördade Eddies lägenhet har polisen säkrat skospår från en Björn Borg-känga som åklagaren menar tillhör den misstänkte 34-åringen.
2 av 2
I mördade Eddies lägenhet har polisen säkrat skospår från en känga som åklagaren menar tillhör den misstänkte 34-åringen. Foto: Polisens förundersökning

Mördade Eddies bror om rättegången: Lyckats kontrollera min ilska

1:07 min

– Jag är samlad och avvaktar, säger den mördade mannens bror när Högsborättegången fortsatte i dag. Bland annat förhördes den misstänkta gärningsmannen.

Det är en 34-årig man som misstänks ha mördat 31-årige Eddie Svensson i Högsbo i mars förra året. Mannen misstänks även för ytterligare ett mordförsök i samma kvarter.

I dag vittnade han i Göteborgs tingsrätt, liksom den man som överlevde knivattacken.

49-åringen, som vi kallar Adam, pekade då ut den misstänkte 34-åringen som mannen som utsatte honom för mordförsöket 28 december 2017. Något han inte gjorde vid en tidigare fotokonfrontation. 34-åringen fortsätter att neka till brott.

I rättssalen fanns anhöriga, bland andra föräldrarna och brodern till den mördade Eddie. Brodern, Mikael Egnell, säger att gripandet av den misstänkte gärningsmannen fick familjen att till viss del andas ut.

– Vi får aldrig Eddie tillbaka, men det är i alla fall skönt för de boende i området som slipper undra vem som står näst på tur, säger han till P4 Göteborg. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista