En man med brunt hår, klädd i ljus skjorta och mörk kavaj. Infällt IFK Göteborgs blåvita vapensköld.
Ferran Sibila som är licenserad Ekkono coach kommer närmast från Sundsvall där han var assisterande tränare. Foto: Therése Ny / TT och Peter Stenberg/Sveriges Radio

Ferran Sibila ny tränare i IFK Göteborg

0:39 min

Ferran Sibila blir assisterande tränare till Poya Asbaghi i en ny satsning där fotbollsklubben inlett samarbete med Ekkono Soccer Services.

IFK Göteborg har klart med ett nytt och långsiktigt samarbete med Ekkono Soccer Services, vilka har sitt huvudkontor i Barcelona. Avtalet sträcker sig över tre år och innebär bland annat att Ferran Sibila kommer att komplettera tränarteamet i rollen som assisterande tränare till Poya Asbaghi.

– Vi känner oss stolta över att vara en del av IFK Göteborg och kommer att arbeta stenhårt för att hjälpa klubben att nå den status man förtjänar, säger Ferran Sibila, i ett pressmeddelande. 

Soccer Services har tidigare samarbetat med klubbar såsom PSG (Frankrike) och Pachua CF (Mexico), men även arbetat på ett individuellt plan med spelare som Cesc Fabregas och Jordi Alba.

Ferran Sibila som är licenserad Ekkono coach kommer närmast från Sundsvall där han var assisterande tränare. Han gör sin första arbetsdag under måndagen. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista