fyra personer framför ett cafe
Jakob "Kingen" Degerborg, David Broman Persson, Annicka Andersson och Anders Nordin åker till Indien för att överlämna pengar och kläder. Foto: Hasse Andersson / Sveriges Radio

Grunden Bazar hjälper barn i Indien

2:54 min

Under ett års tid har Grunden Bazar samlat ihop pengar till barn i Indien och ska nu åka dit och överlämna dom.

Initiativtagaren Annicka Andersson, som är ledsagare/kamrat på mötesplatsen Grunden Bazar, ska tillsammans med fyra andra åka till Indien och överlämna pengar och kläder till behövande. 

– Vi ska besöka ett mental house, det var det jag letade efter, för där fanns alla typer av människor, det räcker att du har en hörselnedsättning för att hamna på ett mental house, säger Annicka. 

Anders Nordin har själv samlat in pengar till två pojkar så att dom ska kunna få gå i skolan framöver. Han har bland annat varit på RIK:s hemmamatcher och samlat in pengarna.

– Jag ska softa och njuta av tillvaron därnere, men framför allt är det viktigt att hjälpa till, säger Jakob "Kingen" Degerborg.

Vistelsen varar i 23 dagar.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista