Högsbomordet: Åklagaren yrkar på livstids fängelse

1:13 min

Det är styrkt bakom rimligt tvivel att den 34-årige man som står åtalad för mord och mordförsök i Högsbo är skyldig menar åklagaren som yrkar på livstids fängelse i sin slutplädering.

Stämningen var upprörd i rättegångssalen i Göteborgs tingsrätt på fredagen då åklagare Håkan Johansson höll sin slutplädering i den så kallade Högsborättegången.

En 34-årig man är åtalad för mordet på Eddie Svensson, 31, och ett mordförsök på en 49-årig man.

Åklagaren beskriver gärningarna som särskilt hänsynslösa eftersom de begåtts mot männen mitt i natten när de sov. 

– Ett av de försvårande momenten är att det varit ett kraftigt knivvåld mot personer som varit i sina sängar sovande eller liggande i nattkläder. Att då bli attackerad med kniv på det här sättet är särskilt hänsynslöst, säger åklagare Håkan Johansson till P4 Göteborgs reporter på plats. 

Den misstänkte nekar till brotten och menar att han är oskyldigt anklagad. Hans advokat, Robert Utberg säger att båda åtalen ska ogillas och att den misstänkte 34-åringen ska släppas på fri fot. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista