Lena Ag, generaldirektör Jämställdhetsmyndigheten.
1 av 2
Lena Ag, generaldirektör Jämställdhetsmyndigheten. Foto: Sanna Ekstedt Larsson/P4 Göteborg
Ingången till jämställdhetsmyndigheten på Angereds torg
2 av 2
Jämställdhetsmyndigheten kritisk till Göteborgs stads agerande kring de saknade elever. Foto: Josipa Kesic/Sveriges radio

Jämställdhetsmyndigheten blir kvar

3:16 min

I samband med regeringsförklaringen under måndagen gavs besked om att Jämställdhetsmyndigheten i Angered inte ska läggas ner.

Jämställdhetsmyndigheten startade i januari förra året. Den ligger i Angered har drygt 60-tal medarbetare.

Enligt M och KD:s budgetförslag som riksdagen röstade ja till i december skulle den nya Jämställdhetsmyndigheten som ligger i Angered läggas ner. Men den nya regeringen som tillträdde idag har inga sådan planer. 

– Vi är förstås glada och lättade över att vi nu har fått besked att Jämställdhetsmyndigheten ska vara kvar, nu hoppas vi få arbetsro, säger generaldirektören Lena Ag.

Jämställdhetsmyndigheten är en nystartad expertmyndighet som ska analysera och utvärdera jämställdhetspolitiken för att förbättra regeringens möjlighet att nå jämställdhetsmålen och stärka styrningen av jämställdhetspolitiken. De har också uppdrag som till exempel att stärka det förebyggande arbetet inom områden som mäns våld mot kvinnor, hedersvåld, prostitution och människohandel. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista