Polisen frias efter massingripande

Ytterligare förundersökningar mot polisens insatser under kravallerna vid EU-toppmötet i Göteborg har idag lagts ner av åklagare - det gäller anmälningarna mot polisen om avspärrningen på Viktoriabron.
Det var efter förstörelsen vid Avenyn fredagen den 15 juni förra sommaren som polisen på eftermiddagen spärrade av Viktoriabron. Avsikten var att fånga in personer som deltagit i upploppen på Avenyn men bland dom som under mer än en timme stängdes in på bron fanns många oskyldiga och polisen har anmälts för både tjänstefel och misshandel. 150 personer omhändertogs och transporterades i bussar bort från platsen. Åklagare Åke Olsson säger att han efter att ha talat med både polisen och anmälarna kommit fram till att brott inte kan styrkas och att utredningen därför läggs ner. Det innebär att det fortfarande inte åtalats några poliser alls efter EU-kravallerna trots hundratals anmälningar.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".