Shahbaz Khan är kommunalråd (s) med ansvar för trafikfrågor.
För ett år sen tillträdde Shahbaz Khan som kommunalråd (s) med ansvar för trafikfrågor. Foto: Erica Hedin / P4 Göteborg

S-kommunalråd lämnar sin post efter ett år

1:02 min

Socialdemokraternas trafikkommunalråd i Göteborg, Shahbaz Khan, lämnar sitt uppdrag. I ett meddelande på Facebook under lördagen kom beskedet, utan någon närmare förklaring.

Shahbaz Khan blev kommunalråd för ca ett år sen. Han tog då över trafikfrågorna efter Johan Nyhus, som då valde att lämna göteborgspolitiken efter 13 år. 

 - Jag kommer inte lämna mina politiska uppdrag och kommer fortsatt att arbeta i och för mitt parti och folkrörelsen, skriver Shahbaz Khan i sitt inlägg på Facebook .

I en skriftlig kommentar till beslutet säger socialdemokraternas ledare Ann-Sofie Hermansson att Shahbaz Khan gjort ett bra jobb i viktiga frågor.

Överlämningen till ersättaren beräknas ske i slutet av februari.

Efter valet i september 2018 förlorade Socialdemokraterna, och det övriga röd-gröna styret makten. Socialdemokraterna är numera, efter 24 år i ledningen av stan, i opposition mot den borgerliga Alliansen som styr Göteborg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista