Michaela Meijer.
Michaela Meijer. Foto: Anders Wiklund/TT.

Meijer slog till – svenskt rekord

1:48 min

Michaela Meijer slog det svenska inomhusrekordet i stavhopp då hon nådde 4,75 i Nordenkampen.

Michaela Meijer slog till med ett svenskt inomhusrekord i stavhopp i Nordenkampen i norska Baerum under dagen.

25-åringen slog till med 4,75, trots gung på ribban. Därmed slog hon Angelica Bengtssons inomhusrekord från Prag 2015 med fem centimeter. 

– Det är jättekul och det har känts bra i tekniken på träningen på sistone. Framför allt har jag förbättrat uthoppet vilket gör att resten följer med. I mitt sista träningspass inför tävlingen hittade jag verkligen tekniken. Jag har hoppat bra i Baerum – jag har varit här tre gånger och slagit tre personliga rekord, säger Meijer till Radiosporten.

Angelica Bengtssons resultat i Karlstad från i somras är fortsatt utomhusrekord. Då hoppade Bengtsson 4,73, två centimeter kortare än Meijers nya inomhusrekord.

I och med sitt lyckade hopp är Meijer ny Europatrea i år.

På herrsidan slog Melker Svärd Jacobsson satte personbästa med 5,82, fem centimeter från Armand Duplantis svenska inomhusrekord som slogs för en dryg veckan sedan i USA. För Svärd Jacobsson var hoppet en ökning med hela elva centimeter av sitt eget rekord.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista