En kvinna sedd bakifrån.
Foto: Josipa Kesic/Sveriges Radio
GÄNGKRIMINALITETEN I GÖTEBORG

Johans mamma: Jag hade behövt mer stöd 

1:20 min

Som 13-åring inledde Johan sin kriminella bana som involverad i gängkonflikten i Biskopsgården. Hans mamma Jasmine kämpar för att få honom att förändra sitt liv.

P4 Göteborg har berättat om "Johan" som ångrar att han som liten kille drogs in i den kriminella världen

– Som förälder är man nog kanske inte naiv, men man vill tro det bästa om sina barn. Min son var så aktiv inom idrott så då kunde man ju inte se det på samma sätt, säger Jasmine som är mamma till Johan som varit med i en kriminell falang i Biskopsgården sedan han var 13 år.  

Jasmine har kämpat för att få sonen att ändra sitt levnadssätt men att hon upplever att det varit svårt att få kontakt med myndigheter för att få hjälp. 

– Med det trycket som är på socialkontoren så tror jag att de inte klarar av det. De är nog för få och har för mycket på sig, så att de inte kan ta ärende för ärende och se varje individs behov. Det hoppas jag kunde bli bättre, säger hon. 

Jasmine har ett annat namn i verkligheten. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista