Ann-Sofie Hermansson
Ann-Sofie Hermansson Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
MAKTSTRID I S

Fler kräver Hermanssons avgång

2:51 min

Nu vill även majoriteten av Socialdemokraternas kommunfullmäktigegrupp att Ann-Sofie Hermansson avgår. Men hon fortsätter att vägra.

Det var i måndags som en enhällig distriktsstyrelse beslutade att Ann-Sofie Hermansson inte längre har förtroende att fortsätta som gruppledare för socialdemokraterna.

Under tisdagskvällen skickades ett brev till Hermansson där 23 personer, i fullmäktigegruppen (vilket är 90 procent) krävde hennes avgång, som G-P var först med att berätta. De krävde svar senast klockan 12 idag. Ganska exakt klockan 12 kom svaret: hon tänker inte avgå.

- Jag tycker det är sorgligt. Det är klart att det här skadar partiet. För mig har förtroendet försvunnit då hon väljer att inte avgå, säger Staffan Lindström, ersättare i kommunfullmäktige till P4 Göteborg. Ann-Sofie Hermansson svarar på kritiken:

– Det enklaste för mig hade varit att avgå men jag vill stå upp för det jag tror på, säger hon.

Den 3:e mars kommer Socialdemokraterna ha en extrainsatt distriktskongress där kraven på Ann-Sofie Hermanssons avgång behandlas. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista