Hermansson: Det svider

3:00 min

– Processen har varit bedrövlig. Det svider, men inte värre än att jag snabbt kommer vara igång igen, sade Ann-Sofie Hermansson efter att ha tvingats lämna sina uppdrag efter en omröstning på en extrainsatt s-kongress i Göteborg.

– Ibland får man ta en rejäl fight för det man tycker är rätt och riktigt. det här var ett sådant tillfälle. Att jag inte lyckades vinna är förstås en motgång, men det har varit en större förlust om jag hade vikt ner mig och inte stått upp. Det handlar för min del om anständighet och integritet.

– Jag kommer kunna se mig själv med fast blick i spegeln när jag kommer hem ikväll, och därmed har jag inget problem att gilla läget. Det svider, men inte värre än att jag snabbt kommer vara igång igen.

– Jag har också haft ett fantastiskt stöd under de här veckorna, från partivänner och andra vänner. Jag har känt mycket värme och kärlek, och den här supporten har haft stor betydelse. Det har varit ett lagspel med mycket bra folk som slutit upp bakom mig. Jag vill tacka för det stödet.

– När det gäller debatten och beslutet tänker jag inte gräva ner mig i detaljer. Jag har full respekt för kongressombudens klokskap och integritet. Det är de som avgör. De beslut som fattats i dag kommer jag förstås att rätta mig efter. Jag konstaterar att förtroendet inte längre finns där, och därför avgår jag från mitt uppdrag. 

– Det finns mycket i de senaste veckorna som jag är missnöjd med, processen har varit bedrövlig, bitvis har jag varit mörkrädd faktiskt, men allt det där är härmed överspelat. I och med kongressens avgörande är det faktiskt bara att gå vidare nu. Jag drar ett streck och kommer blicka framåt efter det här.

– Jag är förstås oroad över partiets utveckling, jag är bekymrad över den attityd som nu exponerats, men nu återgår jag till att bli en vanlig partimedlem. Jag kommer inte säga något om det i offentligheten nu är det andra som bär det ansvaret, sade Ann-Sofie Hermansson bland annat under söndagens pressträff.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista