Arvingarna firar jubileum med nya låtar

3:24 min

Dansbandet Arvingarna firar i år 30 år som grupp. Jubileet firas med en krogshow och ny platta.

Arvingarna från Partille är riktiga veteraner i Melodifestivalen. De vann den svenska finalen  1993 med Eloise och fick representera Sverige i Eurovision song contest. Bidraget hamnade på sjunde plats.  Sedan dess har Arvingarna varit med 1995, 1999, 2002 och nu i år. Årets bidrag "I do" slutade på sjätte plats i finalen i lördags. 

Gruppen firar i år 30-årsjubileum med en ny krogshow till hösten. "I takt med tiden" sätts upp på Kajskjul 8 i Göteborg och utlovar "tillbakablickar och massor av klassiker som säkert kommer att locka till allsång".

 

Arvingarna

Gruppen består av Casper Janebrink – sång och bas, Kim Carlsson – gitarr och sång, Tommy Carlsson – trummor och sång, och Lars ”Lasseman” Larsson – klaviatur, gitarr och sång.

Bildades 1989 i Partille utanför Göteborg. 1993 debuterade Arvingarna i Melodifestivalen och vann med ”Eloise”. I Eurovision Song Contest kom man sedan sjua. Bandet tävlade igen 1995, 1999, 2002 och 2019.

Namnet på gruppen anspelar på att medlemmarna alla har pappor som också spelat i dansband (Flamingokvintetten och Streaplers). 1992 fick bandet en grammis för sitt album ”Coola Killar”. 2018 vann Casper Janebrink programmet “Stjärnornas stjärna” i TV4.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista