Fullt med familjer för att Rocka sockorna

1:50 min

Familjedagen Rocka sockorna drog massor med folk till Världskulturmuseet på söndageftermiddagen. Bakom arrangemanget står bland annat Svenska Downföreningen Väst.

Cirka 700 personer hade i förväg anmält intresse för att komma till Världskulturmuseet i Göteborg.

Ett jättebra arrangemang och det är jätteroligt för oss som har Downs syndrom att vi blir så många idag, säger konferencieren Amanda Malmberg som är på plats precis som i fjol.

Amanda Malmberg har fått mycket uppmärksamhet för sin bok "Mitt unga fartfyllda liv - genom svårigheterna mot stjärnorna" som nått många läsare.

Rocka Sockorna äger rum på många håll runtom i Sverige för att uppmärksamma FN:s världsdag för Downs syndrom 21 mars.

Det är för att visa att olika är bra och att människor har lika värde oavsett funktionsvariation, säger Kristina Ahlinder. 

– En viktig dag!

På programmet på Världskulturmuseet, som fylldes av allt fler besökare när klockan närmade sig 13, fanns massor av aktiviteter och uppträdanden, bland annat med årets artist Renaida. 

Bakom Rocka sockorna-dagen i Göteborg står också föreningen Göteborgs Downfamilj, FUB Göteborg och Studieförbundet Vuxenskolan.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista