Stjärnglans vid filminspelning i Alingsås

1:59 min

Aktuella skådespelaren Hedda Stiernstedt - från Vår tid är nu - är i Alingsås tillsammans med Rolf Lassgård för att spela in filmen "Min pappa Marianne".

Filmen handlar om 28-åriga Hanna som återvänder till hemstaden Alingsås för att vikariera på lokaltidningen. Samtidigt avslöjar hennes pappa, som är präst i staden, att han egentligen heter Marianne. Huvudrollerna gestaltas av Hedda Stiernstedt och Rolf Lassgård tillsammans med Lena Endre som mamma Eva. 

– Det är en skildring av en far-och-dotter-relation, säger Hedda Stiernstedt.

Och för Rolf Lassgård är det en roll han aldrig tidigare gjort.

– Det är en roll jag aldrig varit i närheten av... litegrann har jag nosat på det. Jag var med i musikalen Hairspray, där en man ska spela en kvinna. Det här är mer på riktigt, säger Rolf Lassgård. 

På måndag startar inspelningen av "Min pappa Marianne" i Alingsås som väntas pågå fram till mitten av maj. Filmen produceras av Avanti Film i samproduktion med bland annat Film i Väst. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista