GÖTEBORG

Dyrare droger efter polisens insats i centrum

1:43 min

Polisens stora insats mot narkotikahandeln i centrala Göteborg har fått en direkt effekt på narkotikamarknaden i stan. Bland annat har vissa droger blivit dubbelt så dyra.

– Vi har sett att priset på Tramadol har stigit från 25 kronor för en tablett till det dubbla, säger Robin Nilsson, chef för gatulangningsgruppen vid citypolisen i Göteborg.

Åtta personer har dömts för delaktighet i ett omfattande narkotikanätverk i Göteborg. Totalt sitter 19 personer häktade och minst 400 000 narkotikaklassade tabletter har tagits i beslag.

Polisen har än så länge kartlagt ett 80-tal personer inblandade i härvan men fortsätter sitt arbete med att hitta fler inblandade i nätverket.

Någon koppling till gängkriminaliteten i Göteborg, kan man i nuläget inte kan se,  utan nätverket består av småhandlare i Brunnsparken och där omkring, säger Robin Nilsson. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista