GÖTEBORG

Bob Hund ger folk vad de behöver

2:57 min

På den nya livescenen i slakthusområdet i Gamlestan spelar på fredagskvällen det legendariska rockbandet Bob Hund. P4 Göteborg träffade några bandmedlemmar inför spelningen.

P4 Göteborg träffade några bandmedlemmar inför spelningen, på den nya live-scenen, sångaren Thomas Öberg och en av gitarristerna Conny Nimmersjö:

– Vi hoppas folk kommer att trivas här och vi fick spela ungefär hur högt vi ville innan vilket jag tycker är ett plus. Sverige vill ju ta hand om sina invånare och vårda dom så att det ska vara respektabla volymer, men jag tycker det kändes i hela kroppen så jag är nöjd,säger Thomas.

På soundchecket lät det svängigt, sköna slingor, lite brötigt alltså rockigt - är det så man ska beskriva Bob Hund?

– Jaaa, det tycker jag låter bra, lite brötigare än det mesta, skrattar Conny.

Distade gitarrer?

– Ja men folk har utvecklat en tolerans mot vårat ljud liksom. Vi försöker inte ge folk vad dom vill ha, utan vad dom behöver, säger Thomas.

– Eftersom samhället har blivit lite mer som en Bob Hund-text, så är samhället lite förvirrat, lite oroligt. Världen är lite nervös, därför blir man inte så störd av en lite brötigare gitarr. Man blir glad och pigg.

Hör mer i klippet!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista