Så läggs trafiken om i Göteborg i sommar!

2:15 min

Från måndagen den 17:e juni kommer trafiken i Göteborg att läggas om på grund av trafikarbeten i sommar. Både bil- och kollektivtrafik påverkas.

Två områden som i hög grad berörs är Älvsborgsbron- och området runt Nordstan och Centralen.

Vid Nordstan stängs Nils Ericssonsgatan mot E45 norrgående. Trafik från Åkareplatsen/Centralen kan bara åka över Göta Älvbron eller in i Nordstans P-hus. Det går alltså inte att svänga av till exempelvis Nils-Ericsonterminalen.

På Älvsborgsbron stängs ett körfält på bron av i vardera riktning, i samband med underhållsarbeten. Påfarterna från Högsboleden och Ivarbergmotet stängs för all trafik utom bussar, för att underlätta för kollektivtrafiken, som får utökade turer.

– Vi hoppas att det kommer att flyta bra ändå, säger Bertil Hallman, trafikanalytiker på Trafikverket, men det klart att det kommer att påverka trafiken.

Spårvagnstrafiken får ändrad sträckning i sommar på de flesta linjer på grund av spårarbeten. Hållplatser dras in och flyttas, bland annat vid Valand, Korsvägen och Hagakyrkan. Det kommer inte att köras spårvagn mellan Redbergsplatsen och Gamlestads Torg, där bussar ersätter. Även Angeredsbanan ersätts med buss.

Mer information på Trafik Göteborg.

Mer information om Spårvagnstrafiken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista