DRUNKNING PÅ BOENDE

Känslofyllt när larmsamtal spelades upp i rättssalen

1:40 min

En ofta glad och sprallig pojke som krävde ständig tillsyn och hjälp. Så beskrivs den pojke som drunknade på ett korttidsboende i Göteborg 2018.

På onsdagen startade rättegången mot två män i 55-årsåldern som arbetade som stödassistenter vid ett korttidshem för barn och unga med neuropsykiatriska diagnoser i Göteborg då en 17-årig pojke drunknade i ett badkar. Männen är misstänkta för vållande till annans död.

Åklagaren James von Reis inledde rättegången med att läsa upp sina anklagelser där han lägger skulden på de två åtalade som enligt framställan bröt mot rutinerna genom att lämna pojken utan uppsikt.

– Det är en oerhört tragisk händelse som inte borde fått hända, säger han.

Stämningen i rättssalen var oerhört tung och känslofylld, rapporterar P4 Göteborgs reporter. När åklagaren spelade upp SOS-samtalet gräts det bland åhörarna och den av de åtalade som ringde larmsamtalet gick ut ur salen eftersom han inte orkade höra.

De två åtalade nekar till brott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista