GÖTEBORG

Ingen krisutredning av hemtjänsten

1:46 min

Det blir ingen kommission för att utreda problemen med de kritiserade nya arbetssätten i hemtjänsten. Förslaget röstades ner av Göteborgs kommunstyrelse.

Problemen inom hemtjänsten i Göteborg där införandet av ny teknik och nya arbetssätt lett till stress bland personalen, borde utredas av en särskild kriskommission anser Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet i Göteborg. 

Men den borgerliga alliansen som styr håller inte med, så när frågan var uppe på kommunstyrelsens bord på onsdagen röstades förslaget ned. Alliansen anser att det räcker med det förbättringsarbete som redan pågår.

Vänsterpartiets kommunalråd Daniel Bernmar är besviken:

– Vi hade en dragning precis innan där det tydligt framkom att det fanns allvarliga problem i hemtjänsten. Sen väljer Alliansen tillsammans med Demokraterna och Sverigedemokraterna att rösta ner det enda konkreta förslaget för att försöka arbeta med de här frågorna, säger han.

MER OM HEMTJÄNSTEN:
Stort larm om dålig arbetsmiljö i hemtjänsten

Hemtjänstchefer: Sämre vård med havererat mobilt system

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista