Göteborg

Fritidsgårdarna blir kvar i Angered

1:33 min

Det är ekonomisk kris i Angered och på tisdagen möttes politikerna i nämnden för att besluta om besparingar.

Politikerna i stadsdelsnämnden beslutade på tisdagskvällen att medborgarkontoren, fritidsgårdarna och fältassistenterna blir kvar i Angered. Förslaget som röstades igenom kom från Socialdemokraterna och Demokraterna.

– Fritidsgårdarna betyder ju mycket för samhället och för våra ungdomar, en viktig mötesplats. Och även fältarna har även en stor roll i samhället när de är ute på gator och torg och möter våra ungdomar. Så jag är väldigt glad över att vårt yrkande har gått igenom, säger Shadiye Heydari (S).

– Beslutet skiljer sig inte så jättemycket om man tittar på helheten från vårat förslag. Jag känner mig nöjd med förslaget som kom här, jag tycker givetvis att vårt förslag är bättre, men detta kommer göra att vi får en budget i balans, säger Johan Fält (M) ordförande i nämnden.

I förra veckan stoppade en bred opposition sparförslaget att lägga ned två fritidsgårdar i Gårdsten och Bergum samt stänga medborgarkontor i Angered centrum och Hammarkullen.

Det förslag från förvaltningen som presenterades inför tisdagens möte innebar inga stora förändringar.

Beslutet som fattades innebär att förvaltningen ska spara pengar på exempelvis administration och ett tillfälligt minskat föreningsstöd.