Skattehärvan kring IFK Göteborg sväller

Nya misstankar om grovt skattebrott riktas nu mot IFK Göteborg. Klubbdirektör Mats Persson har anhållits och förhörts om spelaren Stefan Selakovics övergång till IFK. Också Selakovic själv har hörts av polisen och sen släppts.

IFK:s ordförande Bengt Halse är själv, sen tidigt i somras, misstänkt för grovt skattebrott i samband med spelaren Peter Ijehs övergång. Bengt Halse säger så här om åklagarens nya misstankar kring Stefan Selakovic övergång till IFK Göteborg:

- Han har betalat så kallad artistskatt på sin sign on-bonus, så det är en vedertagen metodigk. Vad vi vet så har vi följt alla regler. Men vi får se vad som kommer fram.

Det är vice chefsåklagare Lars Lithner vid ekobrottsmyndigheten i Göteborg som leder utredningen om IFK Göteborgs skatteaffärer. Och Lithner var fåordig imorse:

- Det är inlett en ny del av förundersökning som rör IFK Göteborg som rör grovt skattebrott.  Man har undanhållit skatt av betydande belopop.

Klubbdirektören Mats Perssons advokat heter Per E Samuelsson - han kommenterade i förmiddags de nya misstankarna om grovt skattebrott:

- Han förnekar brott och vi får se vad utredningen nu kommer fram till.

Och spelaren Stefan Selakovic, vars övergång till IFK nu alltså granskas av ekobrottsmyndigheten deltog inte i dagens träning på Kamratgården. Men ordföranden Bengt Halse har talat med honom:

- Han är väldigt bedrövad naturligtvis.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".