Bakläxa för rökningen på Ullevi

1:30 min

Ljudnivån var utan anmärkning. Men det blir bakläxa för rökningen. Nu har miljöförvaltningen sagt sitt om Metallicas konsert på Ullevi.

Beslutet föreläggande utan vite innebär att arenabolaget Got Event måste vidta åtgärder mot rökning inom ståplatsområdet. Personal och ordningsvakter behöver tydliga instruktioner och rutiner för hur man ska se till att tobakslagens regler efterlevs, skriver miljöförvaltningen i Göteborgs stad, i ett pressmeddelande.

Miljöförvaltningen kontrollerade även ljudnivåerna och kan konstatera att de uppfyller kraven som gäller för en konsert med åldersgräns 13 år.

Att sjuåriga prinsessan Estelle befann sig på en konsert med 13-årsgräns leder inte till någon ytterligare åtgärd eftersom hon befann sig i ett rum som inte var en del av publikområdet.

– Vi har undersökt det rum barnet befann sig i under konserten och landar i att det rummet inte är en del av publikområdet utan en lokal Got Event har upplåtit till Live Nation för att arbeta i under förberedelserna inför konserten. Vårt uppdrag är att kontrollera ljudnivåerna på publikområdet, säger miljöinspektören Yusra Moshtat i pressmeddelandet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista