Kent Andersson död

En av Göteborgs mest folkkära skådespelare är död. Kent Andersson hittades av grannar i porten till sitt hem i Göteborg i morse. Polisen misstänker inget brott.

Kent Andersson växte upp i ett arbetarehem i Göteborg och det präglade också hans arbete som skådespelare, författare och poet. I Hedebyborna fick han ett stort genombrott som Ville Vingåker och han sågs även i tv-serien Vennerman och Vinge. Kent Andersson arbetade både i Stockholm och Göteborg och från 1996 drev han Teater Aftonstjärnan och satte upp en rad revyer där. Kent Andersson har i höst repeterat Strindbergs Ett drömspel på Stadsteatern i Göteborg, För två veckor sedan han ta emot doktorshatten som hedersdoktor vid Göteborgs Universitets humanistiska fakultet med motiveringen Med sitt samhällsengagemang och sin fenomenala språkkänsla synliggör Kent Andersson med ömsinthet, respekt och medkänsla den lilla människan. Kent Andersson blev 71 år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".