Lurade barn och stal värdesaker

0:57 min

På onsdagen avslutades rättegången mot en man i 30-årsåldern från Borås som misstänks ha lurat två barn i Göteborg att släppa in honom när föräldrarna inte var hemma i början av 2019.

Mannen ska ha sagt att han ska kolla på dörrar i hemmet och sedan har han stulit smycken och kontanter värda tusentals kronor.

Just det här tillvägagångssättet uppmärksammades av polisen i våras och polisen gick ut med en varning till barnfamiljerna i Göteborg. Chefsåklagare Per-Erik Rinsell kan dock inte bekräfta om det här är samme man.

Mannen är även åtalad för att ha försökt ta sig in i ett hem i Högsbo Göteborg genom att lura ett barn, vilket misslyckades. Mannen åtalas även för flera fall av grov stöld mot äldre personer i främst Borås men även Göteborg.

Åklagaren yrkar på fängelse i flera år medan mannen förnekar brott. Domen kommer 28 augusti. Mannen har suttit häktad sedan slutet av maj, men släpptes efter sista rättegångsdagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista