GÖTEBORGS GRAND PRIX

Ser fram emot att tävla på hemmaplan

2:15 min

Under fredagen fylls Slottsskogsvallen av några av Sveriges största friidrottsstjärnor. Bland annat Lovisa Lindh som tävlar för Ullevi FK i 800 meter.

Hon kommer från Kungälv men tävlar för Ullevi FK. Under helgen tävlar hon i 800 meter och ser fram emot att springa på hemmaplan:

– Jag tror det kommer vara jättebra stämning på Slottsskogsvallen, speciellt eftersom det är hemmaplan. Då brukar det bli lite extra stöd på läktaren vilket är jättekul.

I en stjärnspäckad längdhoppstävling ska Tilde Johansson från Falkenberg vara med. Hon krossade sitt personliga rekord med 45 centimeter när hon hoppade 6,50 på Ullevi 2016 och i somras gjorde hon årets näst bästa resultat 6,72 där.

– Jag har alltid presterat bra i Göteborg även om det varit på Ullevi. Nu är det Slottsskogsvallen men det känns också bra. Jag har varit stabil över 6,50 och hoppas fortsätta med det, säger Tilde Johansson.

Hör mer i klippet

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista